CHAOS

water - vrijheid - leegmaken - loslaten - overgave

In chaos laten we alle vormen los, laten we het verlangen los om controle te blijven houden vmet ons hoofd. Chaos brengt ons de mogelijkheid om weerstand en controle los te laten en kunnen we ons leegmaken.  Onvoorspelbaarheid, spontaneïteit, dynamisch en creatief zijn kwaliteiten die chaos ons brengt.  In Chaos oefenen we loslaten, overgave aan wat is.  

ether - leegte - spirit - oneindig - zijn

In stilte gaan we met onze aandacht naar onze innerlijke dans. Stilte biedt ons de kans te integreren en onze dans te volmaken.  We vergroten onze gewaarwordingen van onze ademhaling, de adem die doorheen ons ganse lijf beweegt.  We maken verbinding met de pauzes tussen de bewegingen en onze capaciteit om vol en leeg te zijn.  In stilte worden we bewogen.  

STILTE

lucht - lichtheid - bezieling - moeiteloos - transformatie

Na het loslaten in chaos ontdekken we onszelf opnieuw in lyrisch.  Met open armen maken we verbinding met de lucht en met onze mogelijkheid om moeiteloos ons doorheen de wereld te begeven.  Nieuwe kansen ontstaan en verruimen onze blik.  Lyrisch biedt ons de kans om ons te openen voor de vele kleuren die het leven ons brengt, voor het leven op zich.  We versterken in lyrisch onze bereidheid om het leven ons te laten transformeren.   

LYRISCH

FLOWING

Doorheen circulaire, continue bewegingen vinden we onze flow.  Via onze voeten verbinden we ons met de aarde en met onze capaciteit om stevig gegrond en receptief/ontvangend in de wereld te staan.  Via onze voeten en onze inademing gaan we op zoek naar hoe we ten volle het leven kunnen toelaten.  Doorheen flow ontdekken we hoe we vloeiend & flexibel doorheen de wereld kunnen bewegen. 

aarde - vloeiend - lichaam - ontvangen - voelen 

STACCATO

vuur - richting - expressie vanuit het hart - focus - intentie

Met duidelijke, directe en gerichte bewegingen belichamen we staccato.  In staccato is de uitnodiging om expressie te geven aan je verlangen om je leven vorm te geven. De heupen zijn de toegangspoort voor dit ritme en samen met onze uitademing helpen ze ons  te exploreren en expressie te geven aan hoe we met doel en richting doorheen de wereld kunnen bewegen.  In staccato gaan we vanuit verbondenheid met ons hart in verbinding met de ander.  

5Ritmes® is meditatie in beweging, een workout voor lichaam en ziel.  5Ritmes® is een simpele manier om ons lichaam vrij te maken en ons hart te openen.  Het enige wat het van ons vraagt is de bereidheid om aanwezig te zijn, te voelen en in beweging te brengen wat ons beweegt.  Er is geen goede of slechte manier in deze bewegingsvorm. Het is gebaseerd op improvisatie die de basis legt om tot jouw eigen unieke zijn tot expressie te brengen. 

“ Movement practice gets all your creative juices flowing. it doesn’t just release your body, but it opens up your heart and empties out your mind as well”

Gabrielle Roth

 

Gabrielle Roth bracht deze ritmes in kaart in de late jaren 70. De 5Ritmes® vindt zijn oorsprong in gestalttherapie, humanistische and transpersoonlijke psychologie maar ook vanuit de tradities van oosterse filosofie, spiritualiteit en het sjamanisme.

De bewegingsvorm is toegankelijk voor iedereen, ongeacht je leeftijd of fysieke conditie. 

De 5Ritmes®; : flowing, staccato, chaos, lyrisch en stilte®, bewegen door ons in een “wave” die ons een spiegel toont van hoe energie de wereld laat veranderen en bewegen. Elk ritme heeft zijn eigen energetische kwaliteit en specifieke boodschap.  In plaats van het volgen van bepaalde stapjes wordt je iedere les terug uitgenodigd om je eigen unieke expressie en spontane choreografie van dat moment te vinden.   Een uitnodiging om wave na wave dichter bij jezelf te komen.

OVER DE RITMES

 
 

Tel: +32 472 65 88 92

5ritmes(at)stefaniemaddens.be

© 2017 by Stefanie Maddens. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now